Eső, viharos szél, jég: erre a 11 megyére adtak ki riasztást

Itt a térkép

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egy front éri el hazánkat csütörtökön.

A sok napsütés mellett egyre többfelé válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés csütörtökön. Információink szerint délután az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd estefelé már a középső és északnyugati tájakon is lehet elvétve csapadék. "Ismét nagy területen élénkül meg az északkeleti légmozgás, amely északkeleten meg is erősödhet. A hőmérséklet kora délután többnyire 24 és 30, késő este 19 és 25 fok között valószínű" - írja a met.hu.

Fotó: met.hu

"A késő délelőtti, déli óráktól északkeleten, később délnyugat felé haladva az országban másutt is labilizálódik a légkör" - közölte az országos Meteorológiai Szolgálat.

A TWN.hu információi szerint az Északi-középhegységben, Alföld északi peremén, este a Dunántúl északkeleti részén elszórtan, délebbre inkább csak elvétve várható zápor, zivatar. "A nyugati, délnyugati tájak fölé inkább csak késő este, éjfél körül érkezhet meg a nedvesebb, labilisabb légtömeg. A zivatarokat helyenként viharos (60-65 km/h feletti) szél, kis méretű jég, intenzív csapadék (egy-egy helyen rövidebb idő alatt ~10-20 mm) kísérheti" - írja a veszélyjelzésében a met.hu.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra