Anyósgyilkosság Tatabányán - A helyszínről érkezett felvétel

Közleményt adtak ki

A 36 éves férfi saját maga hívta a rendőröket, hogy holtan találta az anyósát. Nándornak azonban nem volt szerencséje.

Balesetnek próbálta meg beállítani hozzátartozója halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén - közölte a rendőrség. A TWN.hu megtudta, a férfi 2021. június 25-én saját maga tárcsázta a rendőrséget. "A telefonáló elmondta, hogy hazaérkezve holtan találta az anyósát, aki valószínűleg leesett a lépcsőn. A kiérkező rendőrök lefolytatták a helyszíni szemlét, és a körülmények tisztázása érdekében eljárást indítottak" - olvasható a police.hu-n.

Fotó: Police.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság rendkívüli halálesetekkel foglalkozó munkatársát azonban nyugtalanították a haláleset körülményei.

Gyanúját a kirendelt szakértők meg is erősítették, kiderült, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett. "A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2021. augusztus 23-án gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat vejét, a 36 éves T. Nándort. Ellene védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás" - írja a police.hu.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta letartóztatását, amit a bíróság 2021. augusztus 26-án elrendelt. A férfival szemben vádemelést javasolnak.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra